Manchetknopen draagt u zo. Stap voor stap uitleg. Lees het hier!

Hoe manchetknopen dragen

Manchetknopen zijn sieraden voor aan de mouw van uw overhemd. Dit maakt uw look helemaal af. Gepersonaliseerd en precies uw stijl.

Maar hoe draagt u zo een manchetknoop nou precies in een overhemd? Wij leggen het u graag uit.

Een overhemd voor een manchetknoop

Het einde van de mouw van een overhemd heet de manchet. De manchetknoop is eigenlijk zoals het woord al zegt, een knoop om de mouw bij elkaar te houden. Van oudsher zaten er namelijk geen knopen in overhemden en was de knoop altijd los onderdeel en op zich zelf al een sieraad.

Het begint allemaal bij een goed overhemd. Een overhemd met een zogeheten dubbele manchet. Dit houd in dat de uiteindes van de mouwen van het overhemd twee keer zo lang zijn en vier knoopsgaten hebben.

De manchet van het overhemd wordt terug gevouwen zodat de knoopsgaten op elkaar liggen. Dit gaat als volgt in zijn werking:

  • U trekt het overhemd aan,
  • nu vouwt u de manchet terug zodat de knoopsgaten op elkaar liggen,
  • steek de manchetknoop met het mechaniek naar binnen geklapt door de knoopsgaten,
  • nu klap u aan de achterkant van het mechaniek van de manchetknoop om zodat deze zichzelf tegen houd.

Tip: Steek de manchetknoop altijd naar uzelf toe door de knoopsgaten heen. Zo is de manchetknoop mooi zichtbaar.

Zilveren of gouden manchetknopen

Manchetknopen zijn er in verschillende soorten vormen, maten en materialen. Bij Meijlis vind u manchetknopen in 925  sterling zilver of 14 karaat goud. Deze manchetknopen zijn altijd met de handgemaakt op bestelling zodat u altijd manchetknopen krijgt die speciaal voor u gemaakt zijn.

Wij bieden u verschillende vormen manchetknopen aan met verschillende afwerking. Al deze manchetknopen kunnen naar wens worden gepersonaliseerd met een initiaal of Monogram. Ontdek hier de vele mogelijkheden of neem contact met ons op als u een vraag heeft. Wij staan voor u klaar!

Terug naar blog