Graveren

Om een sieraad helemaal eigen te maken is het natuurlijk het mooist om dat te doen met een persoonlijke touch.

Dit kan met een speciaal eigen ontwerp, of uiteraard met een gravure. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een gravure en verschillende technieken. Ontdek alles over de mogelijkheden van een gepersonaliseerde gravure.

Machinaal graveren

Machinaal graveren is zoals u het zegt; graveren met een machine. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van mallen waardoor er een kleine aanbod in lettertypes is. Blokletter en sierletters.

Een machinale gravure is mogelijk aan de binnenkant van een ring of op een vlak oppervlak. De manier van graveren is minder diep dan die van een handgravure of lasergravure en zal dus sneller slijten.

Heeft u een manchetknoop op het oog die u graag gegraveerd zou willen hebben met een initiaal dan bieden wij de machinale gravure als service aan. Heeft u liever een gravure die langer mee gaat dan raden wij u aan om voor een handgravure te gaan.

Als u zelf een ontwerp heeft voor een afbeelding of Monogram heeft dan is het niet mogelijk om een machinale gravure in een manchetknoop te graveren. 

Lasergravure

Een lasergravure is een mooie diepe gravure die met een laser wordt gedaan. Hierin is eigenlijk ieder lettertype, Monogram of afbeelding mogelijk. We maken een ontwerp dat we laten graveren in de manchetknopen. 

Deze lasergravure is overal even diep en overal even breed. Een lasergravure gaat jaren mee en zal u veel plezier van hebben. De kosten van een lasergravure varieert door de details in het ontwerp. De prijs van een lasergravure is vanaf 150 euro per paar

Handgravure

Een handgravure is een gravure die volledig met de hand gestoken wordt volgens een eeuwenoude techniek. Handgraveren is een apart ambacht binnen het goudsmeden, wat niet door veel goudsmeden wordt uitgeoefend. 

Doordat er gebruik gemaakt wordt van verschillende graveer gereedschappen kunnen er verschillende soorten oppervlak bewerkingen gedaan worden. Hierdoor is het mogelijk om een gravure diepte en schaduw te geven alsof het edelmetaal een schilderij is. 

De gravure wordt eerst helemaal met de hand uitgetekend en op het desgewenste sieraad aangebracht. Hierdoor geldt eigenlijk "dat wat je kan teken kun je ook graveren"

Door de techniek die voor deze manier van graveren gebruikt wordt gaat deze gravure bij lange na het langste mee.

De prijs van een handgravure varieert heel erg aan de hand van hoe ingewikkeld het ontwerp is. Hieronder ziet u enkele richtlijnen met betrekking tot de kosten van een handgravure:

  • Initaal (letter van enkele lijn)  vanaf 65 euro per paar
  • Monogram 2 lijnen vanaf 75 euro per paar
  • Overige vanaf 85 euro per paar

Bij Meijlis kunnen we al de bovenstaande gravures gebruiken om een sieraad 100% speciaal voor u te maken. Wilt u meer informatie over de gravure mogelijkheden neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.